Otthon > hírek > Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy 1 milliárd dollárt fog előirányozni a fuvarozók számára a Huawei felszereléseinek felszámolására

Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy 1 milliárd dollárt fog előirányozni a fuvarozók számára a Huawei felszereléseinek felszámolására

A Reuters szerint az Egyesült Államok Képviselőházának ezen a héten kétoldalú törvényjavaslatot javasolt, amely 1 milliárd dollárt különít el az amerikai kis- és vidéki kommunikációs szolgáltatóknak a kínai Huawei és a ZTE kommunikációs berendezéseinek felváltására.

A Ház Energia- és Kereskedelmi Bizottságának demokratikus és republikánus képviselői közösen kijelentették, hogy a törvényjavaslat megvédi az ország kommunikációs hálózatát a külföldi versenytársaktól, és teljes mértékben felszámolja a vidéki területeken és a kis fuvarozókkal kapcsolatos berendezésekkel kapcsolatos aggályokat. Ezen felül a képviselőház helyi idő szerint pénteken törvényjavaslatot tart.

Májusban Trump amerikai elnök kiadott végrehajtási parancsot, amely megtiltotta az amerikai társaságoknak olyan nemzeti kommunikációs eszközök használatát, amelyek nemzetbiztonsági fenyegetést jelenthetnek, és felkérte a kormányzati ügynökségeket, például a Kereskedelmi Minisztériumot, hogy októberig nyújtsa be a végrehajtási tervezeteket. Ezt követően sok nagy amerikai fuvarozó levágta az üzletet a Huaweivel.

Az Egyesült Államok vidéki térségeiben a kis berendezések gyártói azonban továbbra is nagy mértékben támaszkodnak a Huawei és a ZTE berendezéseire. A Falusi Vezeték nélküli Kevesebb Egyesület szerint a tagok egynegyede használja a Huawei és a ZTE kommunikációs berendezéseit.

A jelentés azt is megemlítette, hogy ez év júniusában az ügyet ismerõk azt mondták a Reutersnek, hogy körülbelül 12 amerikai vidéki kommunikátor, aki Huawei hálózati berendezéseket használ, tárgyalja a csereberendezéseket az Ericsson és a Nokia között. Ügyekben.

Ezeknek a kis fuvarozóknak az támogatására az Egyesült Államok Szenátusa Kereskedelmi Bizottsága (USA SenateCommerceCom Committee) szintén 700 millió dollárt bocsátott ki júliusban a szállítmányozók számára a berendezések cseréjére.

A Képviselőház törvényjavaslata továbbá megtilthatja a berendezés gyártóit, hogy szövetségi támogatások útján vásárolhassanak bármilyen berendezést, amely az Egyesült Államok számára veszélyes. Azt is megköveteli a Szövetségi Kommunikációs Bizottságtól (FCC), hogy segítséget nyújtson különféle fuvarozóktól a tiltott felszerelések vagy szolgáltatások eltávolításához.