Otthon > hírek > Ez volt az Apple ASIC technológiájának kiindulópontja? Az eSilicon mostantól fel van osztva

Ez volt az Apple ASIC technológiájának kiindulópontja? Az eSilicon mostantól fel van osztva

Az eSilicon, a FinFETASIC, egy dedikált IP platform és 2.5D csomagmegoldás szolgáltatója, ma bejelentette a split eladását az Inphi és az EDA szállítója, a Synopsys, a nagysebességű adatkapcsolat-megoldások szolgáltatója számára.

Az Inphi 216 millió dollár készpénzben és adósságban megvásárolta az eSilicon ASIC üzletágát, az 56 / 112GSerDes formatervezési és kapcsolódó szellemi tulajdonú üzletet és adósságát. Ezen akvizíció révén a technológia, az Inphi DSP, TiA, illesztőprogramja és szilícium technológiája az eSilicon 2.5D csomagjával és az egyedi chip-tervezési lehetőségekkel kombinálva felgyorsítja az elektro-optikai, 5 nm-es továbbfejlesztett CMOS folyamatcsomópontok és az Inphi DSP, TiA, illesztőprogramjának ütemtervét. és a szilícium technológia, az eSilicon 2.5D csomagjával és az egyedi chip-tervezési lehetőségekkel kombinálva felgyorsítja az elektro-optikai, 5 nm-es továbbfejlesztett CMOS-folyamatcsomópontok és az egyedi DSP-megoldások ütemtervét.

Az eSilicon beágyazott memória IP (SRAM, TCAM és multiport memória fordító) és interfész IP (HBM és HBI) eszközeit eladják a Synopsys-nek, kibővítve a Synopsys DesignWare® beágyazott memória IP-jét a TCAM-kel és a multiport memória fordítóival a termékportfóliót, valamint az interfészt. IP portfólió nagy sávszélességű felülettel (HBI) IP. Az akvizíció ezen része nem tette közzé az összeget.

Magától értetődik, hogy az eSilicon-t 2000-ben hozták létre, és eddig összesen 86 millió dollár kockázatitőkét kapott.

Az Apple egyik ügyfele. 2002-ben az eSilicon az Apple iPod ASIC szállítójává vált a PortalPlayer segítségével, és ennek eredményeként 2004-ben elérte a 91 millió dolláros bevételt. De 2006-ban az iPod ASIC stratégiáját megváltoztatták, és az eSiliconról a Samsungra váltva a társaság végül megvásárolta és megalakította saját ASIC-csapatát. Elmondható, hogy az Apple ASIC az eSiliconnal kezdődött.

ASIC teljesítménypélda

Ebben az évben egy másik ASIC-ügylet volt az AveraSemiconducto (az IBM-től megvásárolt), a Gexin korábbi ASIC üzleti leányvállalata, amelyet ez év májusában adtak el a Marvell-nek. A megállapodás feltételei szerint, ha bizonyos üzleti feltételek teljesülnek a következő 15 hónapban, a Marvell 650 millió RM készpénzt és további 90 millió USD készpénzt fizet a közelben. A „bizonyos kereskedelmi feltételek” itt olyan tranzakciókat tartalmaznak a Huaweivel, amelyek továbbra is az Egyesült Államok tilalma alatt állnak.

Ezenkívül a SiFive 2018-ban 60 millió dollárért vásárolt egy Open-Silicont egy titkos ügylet során. NaveedSherwani, az Open-Silicon egyik alapítója és igazgatósági tagja, 2017-ben kinevezték a SiFive Fabless chip társaság vezérigazgatójává.

Általában tucatnyi tervező szolgáltató vállalat dolgozik az ASIC-on. A rendszervállalatok számára még soha nem volt ilyen egyszerű megtervezni és felépíteni saját SoC-kat az érett EDA, IP és öntödei vállalkozásokkal. A félvezető tehetségkészlet még soha nem volt ilyen gazdag.

Az eSilicon elmondta, hogy az elmúlt öt évben az ASIC-piac jelentős változásokon ment keresztül. A Moore törvénye lelassult, ami azt jelenti, hogy az ASIC tervezés komplexitása az új dimenzióban is növekszik. Az emberek már nem tudnak gyorsabban szállítani a következő generációs termékeket. Ezzel szemben egyre több integráció történik a chip és a csomag szintjén. Több memóriát és több processzort terveztek az átviteli sebesség növelésére a párhuzamosság és a külön hardveres gyorsítók révén.

Ennek eredményeként az ASIC manapság gyakran a sok 2.5D-s csomagba integrált chipek egyike. Ez az új meghatározás szerinti ASIC is, amelyet az eSilicon "ASIC2020" -nak határoz meg.

Mivel azonban ezek a társaságok feloszlanak és megszerződnek, a hagyományos ASIC-üzleti modell megszűnik?